سمپاشی زمستانه

سمپاشی زمستان

سمپاشی زمستانه :: آفات به دو صورت فصلی و دایمی هستند. به عبارتی بعضی از آفات در فصل خاصی وجود دارند. یک برنامه سمپاشی در زمستان همان چیزی است که برای اطمینان از وقوع توده و عملکرد ضعیف در سال آینده لازم است. زمستان زمانی مناسب برای اقداماتی است که انجام آنها موجب کم شدن خسارت آفات در بهار و تابستان و در نهایت، کاهش نیاز به سمپاشی در این فصول می‏گردد.

از سال 1880 در آمریکا به طور منظم از روغن های کشاورزی برای سمپاشی زمستانه درختان میوه استفاده میشد. برای سمپاشی باید از ماده ای استفاده کرد که علاوه بر از بین بردن کنه و حشرات  و دیگر آفات، باعث سوختگی گیاه و خسارت به محصول نشود. امروزه یکی از متداول ترین روش های سمپاشی استفاده از روغن ولک است. این روغن ها به مقدار زیاد تصفیه شده اند به گونه ای که اجزای خطرناک آنها برای گیاهان حذف شده است .

پیشنهاد مطالعه : سمپاشی در تمام مناطق تهران 

روغن ولک بین 92 تا 99 درصد خالص است. بعد از تقطیر و فیلتراسیون به این روغن مواد افزودنی و آب اضافه می کنند تا به آسانی قابل استفاده گردند. علاوه بر روغن هایی که پایه ی آن ها نفتی (پارافینه ) است. روغن های دیگری نیز وجود دارند که پایه گیاهی دارند نظیر روغن سویا، تخم کتان و روغن کنجد. بهترین زمان برای سمپاشی زمستانه قبل از باز شدن غنچه ها و جوانه ها (قبل از فصل بهار- از اوایل اسفند ماه) است که از ترکیب یکی از سموم مانند اتیون یا دیازینون 60% مایع همراه با روغن زمستانه مانند روغن ولک 92 یا روغن امولسیون شونده مهان و آب برای مبارزه با آفاتی که به زودی در فصل بهار از خواب بیدار می شوند استفاده می شود. این روغن ها به نام روغن های زمستانی نیز معروف هستند. در زمانی که گیاهان و مخصوصا درختان میوه فصل زمستان را سپری می کنند بایستی روی درختان و گیاهان محلول سم پاشیده شود. بهتر است روغن ولک همراه با سموم شیمیایی(سم اتیون، سم دیازینون، قارچ کش، باکتری کش) برای اثر بخشی بهتر استفاده شود.

شرکت سمپاشی صدرا با تیمی متعهد و جدی در مسئولیت خود و با وجود کارشناسان حرفه ای بهترین نتیجه را برای انواع پروژه های کوچک و بزرگ در منازل و مناطق مسکونی و تجاری و در باغات و اماکن سطح شهر تضمین می کند. شرکت صدرا همواره در جستجوی بروز ترین اطلاعات درمورد سموم و افات بوده و از دانش بالایی در این زمینه برخوردار است. نکات بسیار زیادی در رابطه با سمپاشی زمستانه وجود دارد که باید مد نظر داشت و در اینجا چند مورد از آنها را بیان می کنیم:

  • سمپاشی زمستانه را باید بعد از انجام هرس درختان انجام داد.
  • باید حداقل یک هفته قبل از تورم جوانه ها عملیات سمپاشی را انجام داد.
  • سمپاشی را ترجیحاً با سمپاش های موتوری انجام داد و حتی المقدور از سمپاش های پشتی به علت کارایی کمتر استفاده نکرد.
  • سمپاشی باید به گونه ای باشد که محلول سمی مثل قطرات باران از روی شاخه درختان به پایین بچکد.
  • تنه درختان از شاخه ها هم مهمتر است. پس سمپاشی تنه درختان و حتی سایه انداز درختان را هم نباید فراموش کرد.
  • نکته ای که در مورد ترکیب کردن یا نکردن سموم باید به ان توجه کرد اینکه  ایا درمان باید با آب مخلوط شود یا اینکه از قبل مخلوط شده است؟ با این کار مشخص می شود که کدام نوع سمپاش را انتخاب کرد و کدام نوع روش درمانی را ارائه داد
  • در صورت تورم جوانه ها از یک قارچ کش پیش گیری کننده مانند کولیس باید استفاده کرد بخصوص در باغات هلو و شلیل.
  • پاسخ به این سوال که  از چه نوع محصولاتی استفاده کرد؟ می تواند تعداد سمپاش های مورد نیاز را مشخص کند. یک سمپاش را برای علف کش ها ، یکی برای سموم دفع آفات و دیگری برای کودهای شیمیایی تعیین کرد. همچنین ممکن است نیاز به یک سمپاش برای محصولات ارگانیک و دیگری برای مصنوعی باشد. به راحتی می توان باقیمانده را درون مخزن سمپاش پاک کرد ، به این معنی که محصولات اگر مخلوط شوند ممکن است به آنها آسیب برساند. بسیاری از باغداران همچنین یک سمپاش باغ تمیز و استفاده نشده را نگه می دارند که با استفاده از آن می توان یک جریان آب را برای پاشیدن آفات ناخواسته پاشید. بایداطمینان حاصل کرد که هر سمپاش به طور مناسب برچسب گذاری شده است .قبل از مصرف روغن یا سموم ابتدا آنها را در مقداری آب ولرم به خوبی حل کرد و سپس در مخزن سمپاش ریخت.
  • قبل از مصرف سموم و یا روغن به تاریخ مصرف محصول دقت کرد چرا که سموم در صورت انقضا ممکن است سمی تر شوند و یا اینکه کارای و اثر لازم خود را نداشته باشند.
  • قبل از سمپاشی باید شرایط جوی را بررسی کرد. فاصله سمپاشی تا بارندگی از ۲۴ ساعت کمتر نباشد اما فاصله سه روز مناسب است.
  • قرار گرفتن در معرض مستقیم مواد شيميايي ممكن است منجر به مسموميت حاد ، به ويژه در كشورهاي در حال توسعه باشد ، كه تخمين زده مي شود حدود 3 ميليون نفر با 220000 مرگ سالانه را درگير كند. بنابراین در هنگام سمپاشی و برای جلوگیری از آسیب سموم حتماً باید از تمام تجهیزات سمپاشی از جمله: دستکش، کلاه، عینک، لباس کار، ماسک و حتی چکمه استفاده کرد.
  • برای حفظ سلامت خود در حین عملیات سمپاشی از هرگونه خوردن و آشامیدن پرهیز کرد.
  • پس از پایان عملیات سمپاشی، خوردن یک لیوان شیر از توصیه های دیگر است.
  • در صورتی که پس از سمپاشی احساس سردرد، سرگیجه و تهوع داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

 

زمستان زمان مناسبی برای ورود به باغ و محافظت از درختان، درختچه ها و گل ها در برابر آفات و بیماری ها است. ممکن است به نظر برسد که هیچ چیز در باغ اتفاق نمی افتد اما کمین کردن در میان بستر برگ، پوست درخت و شاخه های مرده و تخم های آفات مشکل ساز است.  علاوه بر باغات سمپاشی زمستانه برای دیگر اماکن از جمله در باغ های زینتی، مناطق تفریحی، زمین های ورزشی و چمنزارها لازم است.

 

اشتراک ‌گذاری

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *